onsdag den 5. oktober 2011

Endnu en god morgen

Var ude at surfe igen her imorges, det samme sted som i går. Solen var allerede højt på himlen kl 7.30, og der var stort set ingen vind. Det bedste ved morgen surf er, at der stort set ikke er nogen andre i vandet.....de dukker først op ved 9 tiden.
Bølgerne var en smule mindre end i går, men stadig fine, og gode at træne teknikken på. Prøver at følge de råd, som jeg får af min surftræner, og syntes faktisk det går bedre nu!
Var ude igen i eftermiddags, men der var stort set ingen bølger, så jeg droppede dagens surfing.
Her er lidt billeder fra imorges:



tirsdag den 4. oktober 2011

Varmt!

Efter surfing og morgenmad, tog vi en taxi ind til Souken i Agadir. På det tidspunkt var klokken 14.15, og temperaturen viste 38 grader! Men Souken er heldigvis under tag, så det er noget køligere derinde.
Der var næsten ingen "guider" idag, og de fleste sælgere var rolige, så der var en helt anden stemning. Fuskere, tiggere og lommetyve var der dog stadigvæk.
Ligesom sidste gang vi besøgte Souken, spiste vi igen på det lokale gadekøkken, der består af et trillende bord, med en lille gril på toppen. Menuen består af nybagte marokanske pitabrød med kefte (krydrede kødboller) - og udover at det smager rigtig godt, så koster de kun 4 kr stykket!

Så kom solen frem

Der har været overskyet, fra da vi ankom i lørdags, og indtil i dag! Så temperaturen har for det meste ligget omkring de 25 grader....bortset fra i går, hvor det var nærmere de 30 grader. Men idag kom solen frem! Efter surflektionen kl. 10.15, var temperaturen 28 grader!
Var ude at surfe idag, for anden dag i træk, og hvor det blæste en smule i går, og var overskyet, så var der vindstille idag, og høj sol.
Der var gode forhold for begynderen, som jeg jo stadig er, med bølger på 1-1½ meter. Fik at vide i går, hvad jeg skulle være opmærksom på, under surfingen - teknik jeg skulle rette op på. Så det gik noget bedre idag end i går, og nåede at tage en masse bølger!
Havde ikke mit kamera med i går, så fik ikke taget nogle billeder....mener spottet hed K17 (betyder 17 km fra Agadir). Idag var vi ved et spot der hedder Crocro, og der nåede jeg at tage nogle billeder:






Her til sidst lidt billeder af udsigten fra lejligheden:



mandag den 3. oktober 2011

Marokko

Så gik turen til Marokko. Vi nåede frem i god behold, fik en lækker lejlighed med hav udsigt og fik internettet til at funke.
Efter en gang tagine, på en af de lokale restauranter, og en god nats søvn, var vi klar til at opleve Marokko for fuld udblæsning - vi skulle ind til Agadir, og opleve den store Souk!
Troede kun uret skulle stilles én time tilbage, så det endte med, at vi stod en time tidligere op! Vi er to timer bagud! Da klokken blev 9, kom værten med morgenmad, og da vi var færdige med at spise, gik vi ud og ventede på taxien.
Skraldemændene var igang med at fjerne skrald. Det foregik med en almindelig lastbil, med åbent lad, hvor den ene hentede skraldespandene, og den anden tømte dem på ladet, mens han stod i skrald til knæene! Han stod og sorterede sodavands dåserne fra.
Så kom taxien, og vi kom til Agadir. Vi blev sat af, lige ved indgangen til Souken. Døren blev åbnet op....og allerede dér, blev vi mødt af den første "guide"! Det lykkedes efter ca 20 minutter, at få ham rystet af, efter at vi ikke gad at handle i de butikker, som han fik procenter i!
Souken var meget stor, var omgivet af en høj mur, og havde mange indgange. Vi fik at vide, at sti systemet derinde, var 5 km langt! Stierne var smalle, og der var varer fra gulv til loft. Sælgerne var meget påtrængende, og gjorde alt, for at man skulle se deres butik! Værre var de mænd, der ville være vores guider! Og endnu værre var de personer, der ville lokke os steder med hen, for ikke at nævne folk der hev fat i én, sigøjner koner med børn der tiggede, og lommetyve! Sikke et virvar!
Men udover det negative, så var det spændende at opleve Souken, som virkelig er en sanseeksplosion: folk der kalder til bøn, koner der presser olien ud af frø og nødder, krydderier i store bjerge, madvarer der stod åbne, og hvor små fugle frit mæskede sig, små skildpadder i papæsker, skindvarer i kamel, hest, ged og lam, "slagterstræde", "skrædderstræde", den store åbne frugt og grønt plads, stier fyldt med store huller og sten i alle størrelser, tæppehandlere, elektronikhandlere, sko, tøj, sovenirs, varm mad, myntete, friskbagte brød,  Marokkansk kefte, osv.
Turde ikke tage billeder i Souken, da det var for risikabelt, med lommetyvene!
En ting der også er sjovt ved Marokko, er den tilsyneladende kaotiske trafik! Hvis man skal over et fodgængerfelt, er der intet lyskryds, og man vandrer bare ud, og håber bilerne stopper - gjorde de heldigvis også!
Efter vi lige havde sundet os, efter 4 timers Souk udforskning, så fik vi taxien til at holde, hos et lille supermarkede, så vi kunne købe lidt forsyninger. Derefter gik turen tilbage til Taghazoud, byen hvor vi bor.