tirsdag den 18. januar 2011

Surfing Las Palmas

Las Palmas dag 8

Så gik turen hjem til Danmark. Stod tidligt op, så vi kunne nå at pakke, og rengøre lejligheden. Vi stod klar kl 10.00 nede ved surfbutikken, da lejligheden lige skulle inspiceres, før jeg kunne få mit depositum tilbage. Derefter gik vi hen til stranden, og kiggede lidt på bølger, mens vi ventede på at taxien kom. For første gang på en uge var det overskyet! Men det skyldtes ikke skyer, men derimod sandstorme fra Sahara. De kalder det "Calima"....når vinden kommer fra Sahara, og tager alle de små støv- og sandpartikler med, som sandstorme der har frembragt! Det giver himlen og solen, et lidt sløret og grynet udseende.
En halv time senere sagde vi farvel, og sad nu i taxaen på vej til lufthavnen.
Ankom til lufthavnen lidt over 11, fik slæbt os indenfor, og fandt vores fly på skærmen.....Delayed! Og henne ved check inn, kunne de ikke sige hvad det skyldtes, eller hvor forsinket det var! Derfor kunne vi heller ikke blive checket inn, og ventede derfor i køen en halv times tid, indtil der til sidst skete noget, og check inn åbnede.
Efter en omgang grundig kropsvisitering, gik vi rundt og kiggede på butikker, og fik lidt at spise, inden vi skulle med flyet. Det var heldigvis kun forsinket 45 minutter.

Næste stop Danmark. Ankom i Kastrup kl 20.30, skyndte os at hente vores bagage, og så hen og finde metroen. Det var først da vi nåede Nørreport st., at vi fik en smagsprøve på det danske vejr......regn, tåge og køligt! Heldigvis tog vi en taxa hjem.....så resten af turen forløb perfekt.
Det er dog noget af en omvæltning, at komme hertil, fra solskind og 30 grader!

Las Palmas dag 7

Tid til sidste surf lektion, da vi tager tilbage til Danmark imorgen. Havde en anden instruktør idag, som hed Manolo, og som sjovt nok også havde undervist mig én søndag, tilbage i juni sidste år. Bølgerne var stadig store, så jeg blev på indersiden af brændingen, og fangede de mindre bølger, der dukkede op mellem hvert sæt. Kunne godt mærke, at jeg har surfet flere timer hver dag, de sidste 6 dage.....er godt øm i kroppen, og havde her til slut, svært ved at komme op og stå på brættet!
Her er lidt billeder fra morgenstunden af.............................









Senere tog vi en sidste tur på strandpromenaden, og var ude og spise......det har været en skøn dag, med solskin og 32 grader - det bliver svært at komme tilbage til Danmark, med sne, slud, is og kulde

søndag den 16. januar 2011

Las Palmas dag 6

Startede dagen med at skrive lidt på bloggen, og få en kop kaffe. Derefter gik turen ned til stranden, hvor jeg nåede at fyrer et par billeder af, inden jeg skulle havde surf undervisning.....troede jeg! For i weekenden åbnede skolen åbentbart først kl 10.30. Nå men....hen til stranden igen, kigge på bølger, og fyrer nogle flere billeder af. Heldigvis havde jeg selskab af en engelsk fyr, som også har fået undervisning siden i tirsdags.
Da det blev tid, gik vi hen til surfskolen......men der fik vi at vide, at de havde kommet til at over booke holdet! Desuden var de fleste små børn, der skulle lære at stå op på boardet.....så vi ville ikke få noget ud af undervisningen. Men vi blev så tilbudt, at låne board og våddragt gratis idag, og så blev vores surflektioner bare flyttet til imorgen. Det sagde vi ja tak til.....havde alligevel tænkt mig, at leje board og våddragt imorgen. Jeg aftalte så med Englænderen, at vi holdt øje med hinanden, mens vi var ude og surfe.
Bølgerne var stadig lige så store, men mere ordnet idag................








Vi lå tæt på brændingen, og tog de mindre bølger når de bød sig. Nåede at surfe et par timer, før vi besluttede, at nu måtte det være fint for idag. Fik strukket ud, klædt om og tilbage til lejligheden.

Efter lidt frokost og et bad, tog jeg en tur hen til centret, for at handle ind i det lokale supermarkede "Carrefour". Butikkerne er lukkede om søndagen, så det var derfor vigtigt at vi fik købt lidt ind, så vi kunne klare os til mandag.
Senere på aftenen gik vi en tur langs strandpromenaden, og var henne og spise på kina restauranten....vejret var dejlig mildt, kun 19 grader, og man kunne høre bølgerne bryde længere ude.......

lørdag den 15. januar 2011

Las Palmas dag 5

Endnu en flot morgen, med sol fra en skyfri himmel. Er begyndt at kunne mærke de mange timers surfundervisning på kroppen.....er ret smadret, og især benene er ømme. Det må være en kombination af stærk understrøm, som man skal stå imod, og lange shoppingturer.
Idag er bølgerne igen store, faktisk noget større! og nej.....det er ikke nogen lystfisker historie! Man kan bl.a. se det ved, at de bryder noget længere ude, på dybere vand. Desuden er der meget stærk understrøm, og livredderne sætter både det gule og røde flag op! Når man går ud i vandet, bliver man nærmest flået ud imod bølgerne, så man bruger meget energi på at stå imod! Så dagen står på samme trænning som i går.....træning længere inde mod stranden, og øve teknikken.
Her er lidt billeder fra 14 tiden..............






Efter trænning tog vi hen i centret, og fik købt lidt mere tøj.....bliver spændende, om vi overhovedet kan havde det hele i kufferterne, når vi skal hjem igen! ;)

fredag den 14. januar 2011

Las Palmas dag 4

Solskin lige fra morgenstunden af, varmt og store bølger. Bølgerne var en smule større idag, og stadig lige voldsomme, så surfingen foregik tættere på land, og ikke ude i brændingen. Så lektionerne foregik med, at finpudse teknikken, og hoppe på de lidt mindre bølger, når de bød sig.
Her er lidt billeder fra 12 tiden...........



Desværre er der ikke nogen billeder af de store bølger.....dem må man i første omgang tænke sig til, og så skal jeg nok huske at fyrer et par billeder af imorgen, af nogle store bølger! ;)

Efter surfing, frokost og bad, tog vi en sidste tur til "Avenida Mesa y Lopez", da der stadig var et par butikker, vi gerne ville kigge på. Fik også købt en smule, og var inde og låne toilettet i "El Corte Inglés".....det var næsten hele turen værd! ;)

Las Palmas dag 3

Så er det morgen i Las Palmas, kan lige nå en kop kaffe, og så er det tid til surf lektioner. Vi er godt smadrede efter gårsdagens lange shopping tur! Når lige at fyrre et par billeder af, før surflektionen begynder.





Bølgerne var ikke de bedste idag.....de lukkede hurtig sammen, og var stadig lidt for store! Men ellers var det rigtig godt. Var ude idag på et rigtig surfboard, og fik også taget nogle bølger. Efter frokost var det lavvande, og bølgerne blev mere hule, og voldsomme......så trænningen foregik tættere på land, med de lidt mindre bølger. Det var sjovt, men også lidt skræmmende, at stå kun med vand til knæene, og lige foran én, tårner der sig en 2 meter høj bølge op, og bryder med voldsom kraft! Normalt undgår man de brydende bølger, ved at dykke under dem....men på en halv meters dybde, er det lidt svært! ;)

Her er lidt billeder fra morgenstunden...........





Og fra i eftermiddags efter trænning..............



Efter trænning og en omgang frokost, besluttede vi os for, at tage en tur i centret......vi fik købt en masse tøj, hvoraf det meste var på udsalg!

onsdag den 12. januar 2011

Las Palmas dag 2

Var til første surf lektion idag kl 10.00. Fik iført mig våddragt, og udleveret et begynderbræt (skum), hvilket var okay, da jeg ikke har surfet i næsten 3 mrd! Så de første par timer gik med at genfinde balancen, og finpudse teknikken....og så gik det også rigtig godt. Begyndte så de sidste par timer, at tage nogle mindre bølger. I morgen får jeg et bedre surfboard, og skal ud og tage bølger! :)
Det var lækket at komme i vandet igen, og bølgerne var gode, dog en smule større end jeg foretrækker dem - omkring 2 meter! Fik desværre hverken taget billeder eller film idag af forholdende, men skal nok få fyret nogle billeder af imorgen.

Efter surfing, lidt frokost og et bad, gik vi en tur i byen. Vi gik hen til gaden "Avenue Mesa y Lopez", da vi havde læst på nettet, at der skulle ligge mange gode butikker der, samt det meget kendte varehus "El Corte Inglés". Det var en god lang tur, vi var inde i flere butikker, og fik da også købt lidt. Vi fandt også ud af, af "El Corte Inglés" var det spanske svar på Magasin......så de havde en masse lækre ting, men også noget dyrer! Var hjemme igen i lejligheden kl 21.00, hvor den stod på ømme fødder, afslapning og kaffe og kage.........

tirsdag den 11. januar 2011

Las Palmas dag 1

Så gik turen endnu engang til Las Palmas......! Stod op kl 4.00, for at være sikker på at nå lufthavnen, inden sidste check inn, da den offentlige transport altid har sine problemer, når sneen falder! Men alt lykkedes. Nåede til lufthavnen i god tid, fik checket ind, og fløj som planlagt, dog med lidt forsinkelse.
Havde aftalt med OceanSide (surfcampen), at de skulle hente os, når vi ankom til Las Palmas lufthavn. Da vi ankom, var vi en time forsinket, og ankomsthallen var fyldt med folk med skilte....så vi brugte nok 20 min, på at lede rundt efter vores transport. Til sidst opgav vi, og jeg ringede til campen.....de havde lavet en fejl, så der var ingen transport på vej! Vi aftalte så, at vi selv prajede en taxi, og når vi ankom til campen, så ville de refundere pengene.
Vi ankom så til campen, efter 20 minutters rally! ;) Var inde i butikken, og betale for ophold og surfleksioner, og blev så vist op til vores lejlighed, der igen var på 1. sal......altså samme lejlighed som sidst! Problemet sidst var, at vi blev lovet internet, men der var intet internet, pga. routeren var på øverste etage, og forbindelsen kunne ikke nå ned til os. Ejeren lovede han ville lave det, men fik det aldrig gjort! Denne gang havde jeg booked 3. sal....eller rettere sagt troede jeg! Men han sagde, at routeren var kommet længere ned, så nu skulle det virke, og ellers ville han sende et kabel ud af vinduet, ned til vores lejlighed. Så vi sagde fint nok, vi ser på det. Men det funkede stadigvæk ikke! Så vi fik ejeren til lave kabel tricket:

Så funkede internettet!!! :)

Så ville jeg tænde tv´et....så virkede det heller ikke! Så jeg var nede og snakke med ejeren igen, og han ville se på om lidt, så efter en halv time kom han og kiggede på det, men han kunne ikke få det til at virke, så han ville få nogen til at kigge på det imorgen. Godt internettet funker, så man kan se lidt tv på det ;) .

Men ellers er alt som det plejer, i den lille lejlighed....spartansk, lettere faldefærdig, men ellers udemærket:


Bortset fra toilet døren, der også var ved at falde af:


Men ellers er her lækket.....dejligt vejr, 23 grader og solskin! Bølgerne så også rigtig gode ud!
Var ude og handle ind, kort efter vi ankom, og sluttede så af med en gåtur langs strand promenaden, hvor vi var inde og spise på en kinesisk buffé. Var tilbage kl 19 lokal tid, hvor det var blevet mørkt og koldt (20 grader!), i det mindste for lokal befolkningen, hvor flere af dem havde vinter jakker på, og halstørklæder! ;)
Vi var godt smadret efter en lang dag, så vi smuttede i drømmeland kl 22...........